مشخصات سیستم کرتین وال یا نمای لامل

پروژه ویلای منظر دریا نمای کرتین وال نمای اسکای لایت پنجره آلومینیومی نرده شیشه ای

مقدمه

سیستم کرتین وال را در مقاله قبلی با آشنا شدیم در این مقاله قصد داریم مشخصات سیستم کرتین وال را با جزئیات بیشتر مطالعه کنیم. سیستم نمای لامل را می خواهیم طوری دیگر تعریف کنیم. اگر ساختمان ها را به صورت مجموعه ای در نظر بگیریم که دارای دو وجه است: وجه داخلی و وجه خارجی؛ حتی اگر به سکونت در غارها، در زمان غارنشینی انسان ها نیز نگاهی کنیم، خواهیم دید که در آن عصر هم انسان به هر دو جنبۀ محل سکونتش اهمیت می داد. اگر از آن زمان به سوی عصر حاضر حرکت کنیم، خواهیم دید که طراحی نمای ساختمان با گیاهان، پوست و اسکلت حیوانات، سپس گل و خشت، ترکیب سنگ و گل و تا به امروز که انواع نماهای سنگی، آجری و کرتین وال در نمای ساختمان استفاده می شود، بیانگر قدمت نمای ساختمان است. ولی بحث ما بحث امروز است.

نمای کرتین وال

سیستم لامل از پروفیل های لامل (‌آلومینیومی) و شیشه جهت پر کردن محفظه های بین پروفیل ها استفاده میگردد. در نمای کرتین وال پروفیل های آلومینیومی به دو بخش افقی (ترنسم) و عمودی (مولیون) تقسیم می شوند. پروفیل های آلومینیومی با سطح مقاطع نمای کرتین وال دارای قابلیت خود ایستا می باشد و نمای کرتین وال سازه ای خود ایستا می باشد.

 

سیستم کرتین وال (Curtain Wall) - آرمن مجری نمای کرتین وال -کرتین وال
مشخصات سیستم کرتین وال (Properties of Curtain Wall System)

مشخصات سیستم کرتین وال (Properties of Curtain Wall System)

 
نمای لامل دارای مشخصات ویژه ای هستند که به آن ها اشاره می کنیم:
  • عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی هستند. نتیجۀ چنین مشخصه ای بهینه سازی درجه حرارت محیط و نور می شود. بنابراین ساختمان ها به مصرف انرژی الکتریکی بسیار کمتری نیاز خواهند داشت.
  •  سبک بودن کرتین وال ها باعث کاهش نیرویی که ناشی از وزن خود کرتین وال است، می شود.
  • در مقابل نیروهای شدید طبیعی مانند زلزله نیز مقاومت خوبی دارند.
  • نصب نمای کرتین وال بسیار آسان است.
  • سیستم کرتین وال بسیار زیبا، شیک و مدرن هستند.
  • استفاده از نمای کرتین وال در مقایسه با استفاده از سنگ و آجر، بسیار مقرون به صرفه است.
  • جای نمای کرتین وال ها، به عنوان شاسی و لامل، اطراف پروژه است. اما شیشه ها، به عنوان نمای ساختمان، به جای خود ساختمان، بر روی سازۀ کرتین وال نصب می شوند. این امر موجب کاهش وزنی می شود که بر روی ساختمان وارد می شود. در نتیجه با داشتن سیستم کرتین وال مقاومت ساختمان نسبت به زلزله بالا می رود.
انواع پنجره و درهای شیشه ای -نمای لامل - نمای کرتین وال - نمای شیشه ای
انواع پنجره و درهای شیشه ای – آرمن طرح و نما

انواع قاب در سیستم نمای کرتین وال

 

      • قاب 60 میلی متری:

پهنای این پروفیل ها، 60 میلی متر و عمق آن متغیر است. عمق این نوع قاب 60 میلی متری به پارامترهایی مانند محاسبات مربوط به فشار باد و ارتفاع سازه ها بستگی دارد. همچنین قاب 60 میلی متری در نمای کرتین وال دارای انواع متعددی است: سطوح مسطح، چند ضلعی، سقف های بازشوی شیشه ای به صورت تک جداره، دو جداره و چند جداره.

      • قاب 50 میلی متری:

پهنای این پروفیل ها، 50 میلی متر و عمق آن متغیر است.

      • قاب فریملس Frameless) ۶۰) میلی متری:

پهنای این پروفیل ها، 60 میلی متر و عمق آن متغیر است. عمق این نوع قاب 60 میلی متری به پارامترهایی مانند محاسبات مربوط به فشار باد و ارتفاع سازه ها بستگی دارد. همچنین قاب فریملس 60 میلی متری در نمای کرتین وال دارای انواع گوناگونی است: سطوح فریملس مسطح، چند ضلعی، سقف ها بازشوی شیشه ای به صورت تک جداره، دو جداره و چند جداره. در حالت شیشه های دو جداره، فریم توسط یک چسب خاصی در کارخانه چسبانده می شود و سپس اتصالات آن روی نما نصب می شود.

    • قاب فریملس Frameless) ۵۰) میلی متری:

مشخصات طبق 60 میلی متری

  • قاب فریملس ۵۰ الی ۶۰ میلی متری تایپ اس
    مشخصات فنی این قاب همانند قاب فریملس ۵۰ میلی متری است. تنها تفاوتی که دارند این است که اجرای نصب شیشه هاُ نیازی به استفاده از قاب آلومینیمی توسط یراق آلات لامل ها ندارد.

 

لینکدین
پینترست
تلگرام

Comments (04)

  • مرادی

    ژوئن 7, 2021 / 3 سال بیش از

    سلام وقت بخیر باشه

    عایق بندی در لامل نمای کرتین وال چگونه است؟

    • پشتیبان

      ژوئن 7, 2021 / 3 سال بیش از

      سلام وقت شما هم بخیر
      نماهای دارای لامل به شیوه‌ای طراحی می‌شوند، که قابل عایق شدن در بهترین حالت ممکن باشند و از ساختمان در برابر نیروهای جوی و زیست محیطی مربوط به منطقه جغرافیایی‌شان محافظت کنند. به همین دلیل در طراحی لامل‌هایی با مقاطع آلومینیومی، به صورت اصولی شیارهایی تعبیه شده است، که بتوان لاستیک‌های EPDM را برای اعمال ترمال بریک (Thermal Break) به سازه متصل کرد.
      برای بالاتر رفتن سطح عایق‌بندی کار در برخی از سیستم‌های نمای ساختمانی کرتین وال، از لاستیک‌های پلی آمید نیز استفاده می‌شود و استفاده از ترمال بریک (Thermal Break) در هر سیستم کرتین وال، مختص به خود آن سیستم طراحی خواهد شد.

      برای آشنایی بیشتر با نمای کرتین وال و سیستم نمای لامل می توانید به لینک زیر مراجعه کنید:
      https://r-men.com/service/curtain-wall/

  • جعفری

    ژوئن 2, 2021 / 3 سال بیش از

    سلام
    کاربرد نمای لامل چیست؟

    • پشتیبان

      ژوئن 2, 2021 / 3 سال بیش از

      سلام وقت بخیر
      لامل ها یا همان پروفیل آلومینیوم در نمای کرتین وال بیشتر نقش محوری دارند و در دو بخش افقی و عمودی میباشد. این نما بسیار قابل انعطاف بوده که از استحکام و مقاومت بالایی نیز برخوردار است و بسیار زیبایی و مدرن می باشد. به دلیل مقاومت بالا در برابر زلزله کاربرد بسیاری در نما سازی امروزی دارد.

      نمای لامل در برابر نیروی زلزله مقاومت بالایی از خود نشان می دهد، و همچنین در برابر نیروهای جانبی نظیر باد بسیار مقاوم بوده و در تنوع مختلفی تولید می شوند و در بسیاری از کشورهای جهان به خصوص کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرند.
      برای آشنایی بیشتر با نکمای کرتین وال می توانید به لینک زیرذ مراجعه کنید.
      https://r-men.com/service/curtain-wall/

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button