نمای اسپایدر شیشه ای

نمای اسپایدری یا Spider Facade

نمای اسپایدری یا Spider Facade نام جالبی از انواع نمای کرتین وال است که بخاطر ظاهر کلی و اتصالات به کار رفته، این نام بر روی آن گذاشته شده است. در صورتی که دست عنکبوتی و بخش اتصال دهنده را از نزدیک دیده باشید که به شیشه­‌ها وصل هستند، و همچنین فرم قرارگیری موزاییکی شیشه­‌ها را نیز دقت کرده باشید پی به علت نامگذاری نمای اسپایدری خواهید برد.

اتصالاتی که در نمای اسپایدری بکار رفته به همراه معماری و محاسبات بسیار پیچیده آن را در زمره­ ی یکی از بهترین و زیباترین و پرکاربردترین انواع نمای شیشه‌­ای ساختمان قرار داده است که حتما آن را در ساختمان­‌های تجاری و برج­‌ها و حتی برخی از مؤسسات مالی مثل بانک‌­ها هم دیده‌­اید.

اتصالات نمای اسپایدری

اتصالات فولادی نمای اسپایدری طوری طراحی شده‌­اند که تمامی بارهای استاتیکی و دینامیکی از جمله وزن مرده شیشه، فشار باد، فشار نشست برف بر روی شیشه، انبساط دمایی، زلزله و ضربات را تحمل کرده و هیچ آسیبی به ساختار و نظم مهندسی آن وارد نشده و تمامی فشارها را در تک تک بخش‌­های خود تقسیم کند تا به حفظ یکپارچگی ساختاری و ایمنی آن کمک شود. لازم به ذکر است که در نمای شیشه ای اسپایدری برای بکارگیری شیشه در اسکلت ساختمان طبق استاندارد ISO 16933 استفاده می­شود.

شرکت آرمن طرح و نما با در اختیار داشتن تیمی متخصص از معماران، نصابان و مهندسین بسیار حرفه­ ای و متخصص در زمینه محاسبات، ساخت و نصب نمای شیشه ­ای اسپایدر یا نمای اسپایدری یکی از بزرگ­ترین و معتبرترین شرکت­ های داخلی در زمینه ارائه این خدمات محسوب می­شود.

شیشه نمای اسپایدر - نمای اسپایدر - نمای شیشه ای اسپایدر
شیشه نمای اسپایدر

کاربرد نمای ساختمان شیشه ای اسپایدر

مزایا و ویژگی­‌های بسیار زیاد نمای اسپایدری سبب شده تا کاربردهای گسترده ­ای پیدا کند و بخصوص در مکان­‌هایی که قاب­‌های عمودی و افقی فلزی وجود ندارد بهترین و ایمن ­ترین گزینه و البته زیباترین نوع نما ساختمان، نمای شیشه­‌ای اسپایدر است که به همین دلیل در ساختمان­‌های اداری و تجاری بزرگ شاهد بکارگیری این نوع نما هستیم که البته قیمت زیادی هم دارند.

شاید بتوان گفت مهم­ترین کاربردهایی که می­توان برای نمای اسپایدری مثال زد عبارتند از:

  • نماهای معمولی و افقی ساختمان­ ها و برج‌­ها
  • نماهای شیب دار
  • نماهایی که نیاز به قرارگیری شیشه‌­های دو جداره با استحکام بسیار زیاد باشد
  • پوشش‌­های سقفی مقاوم در برابر تغییرات محیطی
  • پارتیشن­‌های داخلی ساختمان­‌ها
  • تالارهای مرکزی با طاق‌­های شیشه‌­ای
  • سایبان­‌ها
  • ساختمان­‌های اداری و تجاری بزرگ که فریم فلزی سنتی برای قرارگیری شیشه هم ندارند
  • نورگیرهای سقفی و گنبدهای شیشه‌­ای مراکز بسیار لوکس
  • نمای جلوی مغازه­‌ها و ساختمان‌­ها در بخش ورودی اصلی بزرگ

لذا همانطور که مشاهده کردید نمای اسپایدری توانسته به دلیل ویژگی­‌ها و مزایایی که در ادامه ذکر خواهیم کرد به چنین کاربردهای وسیعی دست پیدا کند.

نمای اسپایدری و برخورداری از تکنولوژی روز دنیا
نمای اسپایدری و برخورداری از تکنولوژی روز دنیا

خصوصیات سیستم نمای اسپایدری از نمای کرتین وال

همانطور که گفتیم با بررسی خصوصیات و ویژگی‌­های نمای شیشه­ ای اسپایدر بهتر می­توان به علت کاربرد گسترده­‌ی آن پی برد، ضمن اینکه این مطلب را با بررسی مزایای نمای اسپایدری تکمیل خواهیم کرد. خصوصیات این نوع نمای کرتین وال عبارتند از:

  • انعطاف پذیری بالای آن و سازگاری کامل با سبک مدرن امروزی سبب شده تا بتوان انواع طراحی­‌ها و پروژه­‌ها را بدون نیاز به بخش­‌های نگهدارنده افقی و عمودی فلزی در سیستم سنتی پیاده سازی کرد
  • تمامی درب و پنجره‌­ها را می­توان در ناحیه نمای اسپایدری شیشه‌­ای قرار داد
  • شیشه ­های آبدیده یا گرما دیده را می­توان در نمای شیشه­ ای اسپایدری استفاده کرد و ضخامت بسیار مناسب شیشه­ ها 12 میلیمتر است.
  • برای مقاومت عالی در برابر بادهایی با سرعت بسیار زیاد از اتصالات اسپایدری دو شاخ یا 4 شاخ استفاده می­شود.
  • درزگیرهای سیلیکونی و گسکت­ها برای نفوذ ناپذیر ساختن نمای اسپایدری در مقابل آب استفاده می­شوند
  • امکان ورود کامل نور خورشید را به فضاهای داخلی می­دهند که برخی از انواع شیشه­ ها از ورود نور UV هم جلوگیری می­کنند و از این حیث روشنایی طبیعی عالی وارد ساختمان می­شود بدون اینکه آسیب به سلامتی افراد و پرسنل وارد شود

مزایا و معایب نمای اسپایدری

یقینا هر نوع سیستم نمای ساختمان هر چند که جدید بوده و خلاقانه طراحی و ساخته شده باشد یقینا در کنار مزایای خاص خود معایبی نیز دارد که این موارد را باید قبل از بستن قرارداد و شروع پروژه اطلاع داشت تا در صورتی که شرکت­ ها و سازمان ­ها تمایل به استفاده داشتند، ثبت پروژه کنند. آرمن طرح و نما به عنوان یکی از برجسته ترین مجری خدمات نمای اسپایدری در ایران به کمک تجربه زیاد و بازخورد کارفرمایان و شرکا پروژه های نمای ساختمان به بیان مزایا و سپس معایب اینگونه نماها پرداخته است:

مزایای نمای اسپایدری:

  • انعطاف پذیری: قابل کاربرد در هر شرایطی و مناسب برای هر مکانی که فاقد ساختارهای فلزی عمودی و افقی باشد باشد. اتصالات را نیز به تناسب پروژه می­توان تغییر داد و ضخامت­ های مختلفی از آن را استفاده کرد.
  • شفافیت: شفافیت نمای شیشه‌­ای ساختمان از نوع اسپایدری بقدری است که نور طبیعی به طور کامل وارد ساختمان می­شود که از لحاظ بصری جذابیت بسیار زیادی داشته و مخصوصا برای پوشش ­های سقفی و گنبدهای مراکز تجاری و غیره گزینه‌­ی عالی است.
  • نصب راحت و نگهداری کم: به دلیل اینکه نصب این نوع سازه ­ها زمان کمی برد در پروژه ­های مختلف مخصوصا مواردی که با کمبود زمانی مواجه هستند بکار گرفته می­شوند ضمن اینکه اگر از قبل درب­ و پنجره­های uPVC داشته باشید نیز مشکلی نبوده و می­توان در ساختار آن قرار داد.
  • مقاومت بسیار زیاد: اتصالات از جنس فولاد ضد زنگ و شیشه­ های بسیار مقاوم در برابر ضربات سنگین باد و نشست برف در سقف­ها و همچنین نفوذ ناپذیری در برابر آب، همگی در کنار هم سیستمی بسیار مقاوم و پایدار را تشکیل داده­اند.
  • ظاهری بسیار چشمگیر: زیبایی نمای اسپایدری به حدی است که اگر ده­ها بار نیز از دور و یا نزدیک متوجه کاربرد آن شوید قطعا نظر شما را جلب خواهد کرد که به همین دلیل در ساختمان­های تجاری و بین المللی گزینه­ اول طراحان و معماران است.
  • تحمل مهندسی شده در برابر فشار ناشی از وزن ساختمان: طراحی نمای شیشه­ای اسپایدری به نحوی است که فقط وزن خود شیشه را تحمل می­کند و وزن سایر فاکتورهای محیطی از طریق صدها یا هزاران اتصال بکار رفته در کل ساختار تقسیم می­شود.

معایب نمای اسپایدری:

  • چک کردن مداوم: تقریبا باید باید 10 سال یکبار درزگیرهای سیلیکونی و آب بندی­های انجام شده را تعویض کرد و به دلیل ماهیت شیشه­ای ساختار تمیز کردن آن نیز هزینه بر است و تقریبا هر 6 ماه یکبار بسیار ضروری است.
  • محاسبات بسیار پیشرفته: در صورتی کوچکترین اشتباهی در محاسبات، حتی برای یک جزء ایمنی کل ساختار زیر سؤال خواهد رفت و شاید در آینده­ای نزدیک خطرات جانی و مالی سنگینی به همراه داشته باشد. از این حیث شرکت آرمن طرح و نما تخصصی­ ترین و حرفه­‌ای ترین شرکت در زمینه­‌ی نصب چنین نماهایی در ساختمان­ هاست.
نمای اسپایدری (Spider Facade)
نمای اسپایدری با ویژگی های منحصربه فرد در صنعت ساختمان سازی کاربرد دارد

طریقه آماده شدن نمای شیشه ­ای ساختمان اسپایدر برای نصب

ابتدا طراحی­ های لازم به جهت نوع قرارگیری اتصالات و انواع مورد استفاده مانند دست عنکبوتی، اتصال دهنده، شیشه و فریم اصلی یا چارچوب انجام می­گیرد به عنوان مثال برحسب نوع پروژه و محل نصب شاید نیاز به استفاده از نوع 1 تا 4 شاخ آن باشد.

سپس لوله­ های فولاد ضد زنگ که نگهدارنده و اتصال دهنده هستند با بست مخصوص نصب شده و پس از آن اتصالات اسپایدری با جوش آرگون کاملا محکم قرار داده می­شوند. برای افزایش دقت کار و قبل از برش و آماده سازی شیشه­ ها، دوباره اندازه گیری و محاسبات انجام می­شود.

پس از اینکه آماده سازی­ ها صورت گرفت شیشه­ های 10 یا 12 میلیمتری برحسب نیاز و سطح ایمنی پروژه انتخاب می­شود و حدود 1 تا 1.5 سانتی متر فضای بین هر شیشه را هم برای آب بندی در برابر آب و هم دفع فشارهای وارد شده ناشی از نشست یا زلزله با چسب سیلیکونی پوشش می­دهند.

قیمت نمای ساختمان شیشه ای و مدرن اسپایدری

توجه داشته باشید که هیچ گاه نمی­توان قبل از انجام بازدیدهای فنی و کارشناسی و اندازه گیری و محاسبات لازم قیمت دقیق اجرای نمای اسپایدری را مشخص کرد چرا که بسته به نوع پروژه، مکان مورد استفاده، متراژ مورد نیاز، پیچیدگی فرایند و طبیعتا محاسبات آن، قیمت­ها متفاوت هستند.

شرکت آرمن طرح و نما بزرگ­ترین و معتبرترین شرکت داخلی در زمینه­ ی اجرای کلیه­ ی پروژه­ های نمای اسپایدری در کشور آماده همکاری با پروژه های ساختمانی مسکونی، تجاری، اداری… است.

لینکدین
پینترست
تلگرام

پیام خود را بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Call Now Button