انواع سیستم های نما

آرمن مجری انواع نمای ساختمان

اجرای نما در ساختمان ها معمولا به سبک های مدرن و کلاسیک می باشد. برای اجرای نما ابتدا باید مدل نمایی را که می خواهید انتخاب کنید. انتخاب نمای مناسب برای هر ساختمانی با توجه به کاربری و بسیاری از عوامل دیگر امری کاملا تخصصی می باشد. 

انتخاب نوع نما و طراحی یکی از مهم ترین المان هایی است که هر کسب و کاری جهت نمایش برند و هویت خود به آن نیاز دارد. هم زمان با انتخاب بهترین گزینه مواردی چون هزینه، زمان، کیفیت، تعهد در اجرا گزینه های مهمی هستند که در انتخاب شرکت مشاور نما، طراح و مجری نما می بایست در نظر گرفت.

آرمن طرح و نما با همکاری تیمی متخصص و خبره در جهت مشاوره ، طراحی و اجرای نمای ساختمان به خصوص نمای مدرن ساختمان فعالیت دارد. آرمن به عنوان مجری انواع نمای خشک “نمای کرتین وال ، نمای اسپایدر، نمای سرامیک خشک،  پنجره های آلومینیوم ترمال بریک و…” مشغول می باشد. اجرای نمای ویژه ساختمان و انواع پارتیشن اداری از جمله فعالیت های آرمن می باشد. 

سیستم های نمای خشک

دیگر شاید وقت آن رسیده باشد که دست از نماهای حجیم و بی روح برداریم و به سراغ نماهای مدرن و پیشرفته برویم. منظور سیستم نمای خشک است که با تکنولوژی به روز تولید شده تا نماهای ساختمان های ما ظاهری زیبا و با کیفیت داشته باشند.

سیستم نمای خشک نوعی از نما است که در دهه هفتاد میلادی توسط مهندسین آمریکایی جهت برج‌های بلند طراحی شد و در بیشتر ایالات این کشور مورد استفاده قرار گرفت و بعد از چندین سال به دلیل کاربرد بالا و منطبق بودن با استانداردهای جدید ساختمانی وارد ایران شد. با گذشت زمان این روش پیشرفت‌های چشمگیری داشته و در اکثر پروژهای مهم مورد استفاده قرار می گیرد.

با توجه به گرایش انسان به سمت زیبایی و استفاده از تکنولوژی در جهان مدرن، علم معماری و طراحی نمای ساختمان نیز همسو با این موضوع با شتاب زیادی دچار دگرگونی گشته است، شرکت های زیادی در زمینه طراحی سیستم نمای خشک وارد رقابت شده اند، اما تعداد معدودی چون آرمن طرح و نما با داشتن کادری مجرب و دستگاه های پیشرفته توانسته به عنوان مجری، مشاور و طراح این نما ها باشد.

ضرورت و اهمیت استفاده از نمای خشک

افزایش ایمنی در سیستم نمای خشک غیر قابل انکار است. این مسئله به خصوص در ساختمان های بلندمرتبه شهری بسیار مهم است و همچنین کاهش وزن و عدم استفاده از دوغاب که باعث افزایش وزن می شود که در نهایت می تواند وزن سازه را بسیار بالا ببرد، باعث شده است تا استفاده از نمای خشک در ساختمان های بلند بیشتر اهمیت داشته باشد.

نمای خشک کرتین وال

اجرای نمای کرتین وال، یکی از مدرن ترین نماهای مدرن در معماری ساختمان های امروزی می باشد. این نما ساختاری خود ایستا دارد، وزن بالای شیشه بر روی لامل های مربوطه سنگینی می کند و بار مرده ای حاصل از وزن شیشه ها و بار انرژی های حاصل از باد ، طوفان و … که متوجه پوسته خارجی (نما) می باشد، خود ساختمان متوجه این بار نخواهد بود. نمای خشک کرتین وال یکی از بهترین نماهای شیشه ای ساختمان از نظر سازه ای ساختمانی می باشد.

اجزا

سیستم نمای خشک به روش ها نمایان و غیره نمایان ساخته می شود که هر یک از اجزای مختلفی ساخته می شوند مانند:

هر یک از اجزای سیستم نمای خشک نیز از تعدادی اتصالات شکل گرفته اند

سیستم های اجرایی نمای خشک

سیستم نمای خشک از نظر اجرایی و با توجه به نوع قرارگیری اتصالات در کشور ما به دو دسته روش؛ نمایان و غیره نمایان دسته بندی می شود؛ که در ادامه توضیحی مختصر از هر یک را بیان خواهیم کرد تا شناخت دقیق تری درباره این نوع نما داشته باشید.

سیستم نمای خشک مشهود یا همان نمایان؛ به آن دسته از نماهای خشک گفته می شود که بخشی از بست های (کلیپس) مورد استفاده جهت استقرار و نگهداشتن سرامیک، از بیرون قابل دیده شدن باشد. به دلیل نمایان بودن بست های نگهدارنده و تاثیر عوامل محیطی مخصوصا رطوبت بر این اجزا بهتر است از رنگ های ضد زنگ استفاده کنیم تا تاثیری روی آنها نداشته باشد.

سیستم نمای خشک نامشهود یا غیره نمایان؛ در این روش نیز بست های مورد استفاده برای نگهداری سرامیک، پس از نصب نما قابل مشاهده نمی باشند. این روش نسبت به روش نمایان از زیبایی خاصی برخوردار است، در این سیستم ها، پیش از نصب، عملیاتی بر روی سطح رویه انجام می شود.

ویژگی های روش نمای خشک

سیستم نمای خشک بدون استفاده از ملات و دوغاب انجام می شود. در واقع این روش برای اولین بار در دنیا در دهه 70 میلادی در کشور آمریکا انجام شد و سپس در دهه 80 شمسی نیز در ایران برای اولین بار اجرا شد. در طی سال های گذشته پیشرفت های بسیار زیادی در این خصوص انجام شده است.

کاهش زمان اجرا

از مهم ترین و اصلی ترین مزایا و ویژگی هایی که سیستم نمای خشک می تواند برای ما به ارمغان بیاورد می توانیم به کاهش زمان اجرای کار نسبت به سایر انواع نما اشاره داشته باشیم. این مسئله به خصوص در ساختمان های بلند مرتبه بیشتر نمود پیدا می کند و دارای اهمیت بسیار زیادی است.

کیفیت بالا

از دیگر مزایای سیستم نمای خشک می توان به کیفیت بالای اجرای کار اشاره نمود. از لحاظ ایمنی، استفاده از متریال بومی سازی شده و منطبق با تکنولوژی حال حاضر برای طراحی بهتر محیط و همچنین سایر ویژگی ها، باعث شده است تا بسیاری از شرکت ها برای نما به دنبال نمای خشک باشند.

کاهش قیمت بالا

در سیستم نمای خشک به دلیل کاهش وابستگی به متریال گران قیمت و همچنین فاکتورهای زیاد، کاهش قیمت بالا را می توانیم انتظار داشته باشیم که باعث شده است تا بسیاری از ساختمان ها از این سیستم استفاده داشته باشند.

منطبق بودن با آخرین استانداردهای جهانی

ایران یکی از کشورهای پیشرفته دنیا در زمینه معماری به شمار می رود و منطبق بودن با آخرین استانداردهای جهانی برای اجرای نمای خشک، باعث شده است تا بسیاری از ساختمان های حال حاضر به دنبال استفاده از سیستم نما باشند.

مصالح مورد استفاده در نما خشک چیست؟

نما در یک ساختمان، به سطوحی گفته می شود که با فضای باز در ارتباط است. در واقع بیرون بنا، به عنوان نما شناخته می شود و از متدها و ویژگی های مختلفی در طراحی نمای ساختمان ها استفاده می شود.

با پیشرفت فناوری در سیستم نمای خشک به جای استفاده از مصالح سنتی مانند آجر، ملات تک لایه، خشت و … از مصالح به روز تری مانند سرامیک خشک پرسلانی، ورق کامپوزیت، کرتین وال ها و تایل تراکوتا و… برای ساخت سیستم نمای خشک استفاده می کنند که مزیت های فراوانی نسبت به نماهای سنتی دارد.

در روش سیستم نمای خشک وزن نما نسبت به نماهای سنتی به اندازی کاهش پیدا می شود که می توان از آن در ساخت برج های بلند مرتبه نیز استفاده کرد.

سرامیک پرسلانی

تایل پرسلانی یکی از محصولات سرامیکی است و بدنه بسیار متراکمی دارد. خصوصیت اصلی این سرامیک فرج و خلل بسیار پایین است، چرا که این ویژگی سطح استحکام ساختمان را بالاتر می برد. این نمونه از سرامیک امروزه در طراحی سیستم نمای خشک بسیار مورد توجه قرار می گیرد و به دلیل عدم نفوذ پذیری و فرآیند ویژه تولید، استحکام بسیار بالایی را دارا می باشد. این نمونه از سرامیک ها به عنوان سنگ مصنوعی نیز شناخته می شوند.

نمای کرتین وال

یکی از مهمترین مصالحی که در نمای خشک امروزه به کار می رود و طرفداران بسیاری دارد کرتین وال می باشد، چرا که زیبایی و استحکام این مصالح بسیار عالی می باشد. این نمونه نما که به عنوان نمای شیشه ای نیز شناخته می شود، با استفاده از فریم آلومینیومی و شیشه مستحکم می شود و شیشه ها به عنوان نما شناخته می شوند. در ابتدای راه، در دهه 1930 و در کشور آمریکا از این نمونه نما استفاده شد.

آلومینیوم کامپوزیت

یکی دیگر که بیشتر در ساختمان های تجاری و اداری استفاده می شود آلومینیوم کامپوزیت می باشد که در صنعت نمای مدرن ساختمان به صورت گسترده ای از این نمونه نما استفاده می شود و می توان گفت که به خصوص در نمای تجاری ساختمان ها از این شیوه استفاده می شود. پانل های بزرگ و کوچک این نما در بازار عرضه می شوند و از دو لایه ورق با جنس آلومینیوم تشکیل می شوند.

سیستم های فایبر سمنت

فایبر سمنت یا سمنت برد متشکل از الیاف سلولوز و بافتی از سیلیکات و سیمان می باشد که در محیط های با رطوبت بالا بسیار کاربردی است. معمولا مهندسان و نماکاران از این نوع مصالح در نمای ساختمان، دیوارهای داخلی و خارجی، کف و سقف استفاده میکنند. این نمونه از نما که به عنوان پانل سیمانی از نوع الیاف دار نیز شناخته می شود می تواند در شکل ها و طرح های گوناگون مورد استفاده باشد و به صورت هوا خشک تولید و در دسترس نماکاران قرار می گیرد.

کاشی و سفالینه

یکی دیگر که بیشتر در ساختمان های تجاری و اداری استفاده می شود این نما است که ویژگی های منحصر بفردی دارد.
مزایا و معایب سیستم نمای سرامیک خشک؟

همان طوری که اشاره شد سیستم نمای خشک نسبت به نماهای سنتی مزیت های فراوانی دارد، برای همین است که در اکثر پروژه های مهم از این روش استفاده می کنند. در ادامه با بخشی از مزیت های سیستم نمای سرامیک خشک آشنا خواهید شد:

  • سبک بودن وزن نما
  • عایق بودن در مقابل حرارت و صوت
  • صرفه جویی در زمان
  • سازگاری رفتار مصالح در هنگام تغییرات دمایی
  • کاهش پرت مصالح
  • تولید تمامی مصالح در کارخانه
  • قابلیت تنظیم هر یک از مصالح
  • کاهش هزینه بازسازی و ترمیم
  • افزایش عمر مفید
  • امکان بازیافت دوباره مصالح
  • باعث ایجاد تهویه در دیواره ساختمان
  • خروج رطوبت موجود در پشت نما
  • جلوگیری از تابش مستقیم آفتاب و قطرات باران به دیوار اصلی ساختمان
  • نصب راحت لایه عایق
  • ایجاد شکستگی و تو رفتگی در نما به دلیل زیبا سازی
  • تعویض آسان و سریع تایل ها هنگام آسیب
  • و…

پارامترهای موثر بر قیمت اجرای سیستم نمای خشک

 آرمن طرح و نما در زمینه سیستم های نمای خشک به عنوان مجری و مشاور پروژه های بزرگ فعالیت دارد در صورت تمایل به همکاری مشترک یا دریافت مشاوره با ما در تماس باشید.

Call Now Button