نمای کرتین وال

خانه » خدمات » سیستم های نما » نمای کرتین وال

نمای کرتین وال چیست؟ بررسی انواع، قیمت، مزایا و معایب

نسل جدید و جذاب نمای ساختمان یعنی نمای کرتین وال علاوه بر دارا بودن ظاهر خاص، از مقاومت بالایی نیز برخوردار است و می‌تواند جایگزین نمای سنگی و آجری شود.

نما شیشه ای کرتین وال نوعی روکش بیرونی است که از آلومینیوم و شیشه ساخته می‌شود. همچنین این سیستم امکان پنجره‌بندی متناسب با ساختار ساختمان را در اختیار مهندسین قرار می‌دهد.

نمای شیشه ای ساختمان از نظر مقاومت در برابر تغییرات دمای هوا، بارش برف و باران، تراکم یا هر آب و هوای دیگری بسیار کارآمد است. این سازه مانند یک دیوار شیشه‌ای کاملا مقاوم عمل می‌کند. در ادامه این مطلب شما را با نمای کرتین وال آشنا کرده و مزایا، معایب نحوه نصب و قیمت آن را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم.

نمای بیرونی یک ساختمان درست به اندازه استحکام و طراحی داخلی آن مهم است و نقش اساسی را در جذابیت ظاهری و جلوه بصری سازه ایفا می‌کند.

البته نمای بیرونی ساختمان علاوه بر جنبه زیبایی، به عنوان یک لایه محافظ نیز در نظر گرفته می‌شود. این لایه از ساختمان در برابر عوامل خارجی همچون تغییرات آب و هوایی از جمله برف و باران و حتی زمین لرزه محافظت می‌کند. بنابراین نمای ساختمان باید دارای استحکام بالایی باشد تا در برابر آسیب‌های بیرونی، مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

نمای کرتین وال
اجرای نمای کرتین وال ساختمان دانشور

نمای کرتین وال چیست؟

کرتین وال یا دیوار پرده‌ای نوعی پوشش شیشه‌ای برای نمای بیرونی ساختمان است. این پوشش از ساختمان در برابر عوامل خارجی همچون تغییرات آب و هوایی محافظت می‌کند. این سیستم بر خلاف نماهای سنتی همچون نماهای آجری یا سنگی، غیر سازه‌ای است. یعنی می‌تواند از مواد بسیار سبک‌تری ساخته شود و برای دیوارهای خارجی ساختمان‌ها مورد استفاده قرار گیرد؛ به گونه‌ای که هیچگونه بار اضافی بر ساختمان وارد نشود.

کرتین وال، به طور کلی برای نصب در ساختمان های بزرگ و چند طبقه به خصوص ساختمان‌های دارای کاربری تجاری گزینه بسیاری مناسبی است. این سازه جلوه بصری خاصی به یک ساختمان می‌بخشد و آن را از ساختمان‌های مجاور کاملا متمایز می‌سازد.

سیستم نما شیشه ای ساختمان را می‌توان به صورت سفارشی و متناسب با پروژه موردنظر طراحی کرد تا ساختار آن کاملا منطبق با ابعاد و اسکلت ساختمان باشد. کرتین وال به صورت افقی و عمودی قابل طراحی است که هر دو مدل می‌تواند برای تاسیسات خانگی و تجاری به راحتی نصب و اجرا شود. همانطور که اشاره کردیم، این سازه از آلومینیوم و شیشه ساخته می‌شود و شیشه آن نیز می‌تواند به صورت شفاف، نیمه شفاف و مات ساخته شود.

همچنین این نما فضای داخلی را از فضای بیرون جدا می‌کند، اما تنها وزن خود و بارهای مربوط به آن (مانند بارهای ناشی از باد، بارهای لرزه‌ای و غیره) را تحمل می‌کند. یعنی نمای شیشه‌ای به جای نصب روی بدنه اصلی ساختمان، روی ساختار کرتین وال قرار می‌گیرد تا فشار و وزن شیشه از بدنه اصلی ساختمان برداشته شود. این ویژگی برخلاف بسیاری از اشکال ساخت و ساز سنتی است که در آن دیوارهای خارجی، بخشی اساسی و مهمی از ساختار و بدنه اصلی ساختمان را تشکیل می‌دهند.

تاریخچه

سیستم‌های کرتین وال در قرن نوزدهم و با توسعه پانل‌های شیشه‌ای بزرگ ظهور پیدا کردند. این سازه ها از دهه 1930 زمانی که آلومینیوم برای اولین بار به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار گرفت نیز رواج بیشتری یافتند.

این سیستم در واقع شکل واضحی از مدرنیسم بدون تزئینات اضافی است که با تکرار واحدها و استفاده گسترده از شیشه و پنجره طراحی و اجرا می‌شود.

این سبک، امروزه به طور گسترده برای نمای بیرونی ساختمان‌های بلند در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ساختار به طور همزمان، زیبایی پرده و استحکام دیوار را ارائه می‌دهد و نور کافی در اکثر ساعات روز را نیز تامین می‌کند.

نمای کرتین وال شیشه ای ساختمان
نمای ساختمان مدرن کرتین وال عایق صدا و گرما
نصب و اجرا راحت

نصب راحت شیشه مونتاژ در زمان کم

نمای شیشه ای کرتین وال عایق صدا و گرما
عایق صدا و گرما

به حداقل رساندن مصرف انرژی

waterproof-fabric
ضد آب

واشرهایی مخفی برای آب بندی نما

building
تنوع در طراحی

بدون محدودیت در انتخاب رنگ قاب آلومینیومی

ساختمان شیشه ای
اجرای نماهای لوکس اداری و تجاری کرتین وال
ساختار آلومینیومی کرتین وال
ساختار آلومینیومی کرتین وال
سازه شیشه ای کرتین وال
نصب و اجرا نمای مدرن کرتین وال برای مراکز خرید
ساختمان مدرن
دیوارهای شیشه ای و مدرن کرتین وال

انواع نمای کرتین وال

نمای کرتین وال دارای انواع مختلفی است که به طور کلی از شاسی و لامل ( نوعی پروفیل آلومینیومی نازک به صورت افقی و عمودی) تشکیل می‌شود و سپس شیشه‌ها روی آن‌ها قرار می‌گیرند.

لامل تمامی فشار های خارجی همچون فشار باد بر ساختمان را جذب می‌کند تا هیچ فشاری به بدنه اصلی ساختمان وارد نشود. به همین دلیل امروزه نصب کرتین وال به عنوان نمای بیرونی ساختمان، طرفداران زیادی پیدا کرده است. زیرا این ساختار علاوه بر جذابیت ظاهری، فشار مضاعفی به ساختمان وارد نمی‌کند. این سازه به طور کلی دارای دو نوع فیس ‌کپ و فریم ‌لس است که هریک از آنها دارای ویژگی‌ها و مزایای خاص خود هستند.

نمای کرتین وال فیس کپ (Face cap)

نمای کرتین وال فیس کپ

سیستم فیس کپ یا درپوش‌دار یک نمای کرتین وال پرطرفدار است که برای نمای بیرونی ساختمان‌های مورد استفاده قرار می‌گیرد. از اتصال لامل‌های پروفیلی آلومینیومی افقی و عمودی، فریم‌هایی ساخته می‌شود که این فریم‌ها محل نصب شیشه‌های نمای فیس کپ هستند. در سیستم فیس کپ پس از نصب لامل‌ها و شیشه‌ها، تمامی شیشه‌ها با استفاده از پروفیل‌های دماغه در جای خود ثابت می‌شوند و سپس درپوش‌ها (Cap) روی دماغه را می‌پوشانند.

این درپوش‌ها به شکل‌های مستطیلی، گرد، دوکی و غیره و با ابعاد مختلف طراحی و اجرا می‌شوند. ساخت نمای کرتین وال فیس کپ به انجام محاسبات مهندسی نیاز دارد. پیش از ساخت باید یک برداشت دقیق از وضعیت فعلی ساختمان توسط مهندس نقشه‌بردار انجام شود، تا نمای فیس کپ بر اساس میزان استحکام سازه به طور دقیق محاسبه شود.

ساختار نمای کرتین وال

به طور کلی، عرض درپوش‌های فیس کپ از ۵ سانتی‌متر بیشتر نمی‌شود. از نوع فیس کپ در نمای ساختمان‌های اداری و تجاری استفاده می‌شود، اما برخی مواقع می‌توان از آن برای ساختمان‌های مسکونی و ویلاها نیز استفاده کرد. این نما با استفاده از مصالح سبک ساخته می‌شود و به همین دلیل، اجرای آن فشار زیادی به بدنه اصلی ساختمان وارد نمی‌کند. از همه مهم‌تر آنکه هزینه پایین‌تری نیز دارد. از مهم‌ترین مزایای نمای شیشه ای کرتین وال فیس کپ می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • نصب و اجرای سریع
  • عایق صوتی و حرارتی
  • مقاوم در برابر عوامل خارجی
  • امکان تعبیه بازشو کرتین وال جهت تهویه هوا
  • جذابیت بصری
  • ارائه دید وسیع‌تر از فضای بیرون
  • سرعت نصب بالا
  • تنوع در طراحی و امکان انتخاب طرح و رنگ‌های مختلف

نمای کرتین وال فریم لس (Frameless)

سیستم کرتین وال فریم لس دارای دو مدل فول فریم (Full Frame) و یو فریم (U Frame) است. هریک از آنها با توجه به ساختار و شرایط ساختمان توسط مهندسین طراحی و اجرا می‌شوند. در کرتین وال فریم لس، خطوط ظاهری شیشه همچون پروفیل و سایر اتصالات قابل مشاهده نیستند و طرح نهایی به صورت یکدست اجرا می‌شود.

یعنی زمانی که به نمای شیشه‌ ای کرتین وال مدل فریم لس نگاه‌ می‌کنید، تنها شیشه خواهید دید. البته در میان این شیشه‌ها، چسب‌های نازکی وجود دارد تا از ورود گرد و غبار به ساختمان جلوگیری کنند. شیشه مورد استفاده در نوع فریم لس اغلب شیشه‌های لمینت، سکوریت یا شیشه‌های دو جداره یا سه جداره است. چراکه علاوه بر جنبه زیبایی، به عنوان عایق حرارتی و صوتی نیز عمل کند.

برای نصب سیستم فریم لس ابتدا باید  شبکه‌بندی انجام شود و سپس پروفیل‌های لامل از جنس آلومینیوم، چوب یا فولاد روی این شبکه‌ها قرار گیرند. پس از آن نیز شیشه‌های مخصوص روی لامل نصب می‌شوند. پس از نصب شیشه‌ها در محل موردنظر، شیشه‌های موجود توسط لقمه‌های قرار گرفته در درون لامل کنترل می‌شوند.

این شیشه‌ها سپس با استفاده از چسب مخصوص استراکچرال در محل خود ثابت خواهند شد. این نوع برای ساختمان‌های دارای ارتفاع بالای 20 متر مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. مهم‌ترین مزایای نمای کرتین وال مدل فریم لس شامل:

  • امکان نصب پنجره‌ها به صورت تاشو و ثابت
  • عایق قوی صوتی، رطوبتی و حرارتی
  • دوام و استحکام بالا
  • عدم وجود محدودیت در انتخاب شیشه
  • ظاهر جذاب و خاص

نمای کرتین وال یو فریم

یو فریم یکی از مدل‌های کرتین وال فریم لس است که در ساخت شیشه آن از یک قطعه آلومینیومی U شکل استفاده می‌شود. دلیل آن این است که بین لایه بیرونی و داخلی شیشه‌های دوجداره و سه جداره فاصله ایجاد شود.

نمای کرتین وال فول فریم

در این سیستم شیشه‌ها در آن به صورت کلاف آلومینیومی ساخته می‌شوند. در این روش، ابتدا قطعات عمودی و سپس قطعات افقی روی سازه نصب خواهند شد. سپس شیشه‌ها با اتصال پیچ یا پرچ در داخل قاب تعبیه شده نصب می‌شوند. بازوشوهای این مدل کاملا مخفی هستند.

قیمت کرتین وال

قیمت نمای کرتین وال بابت تامین مصالح بین ٤ تا ٦ میلیون تومان و اجرای آن بین ١/٥ تا ٢/٥ میلیون تومان و قیمت شیشه از ٢ تا ٦ میلیون تومان است.

تعیین قیمت دقیق و برآورد هزینه نهایی به عوامل متعددی همچون ارتفاع کار، تقسیم‌بندی کرتین وال، فاصله میان ساپورت‌ها یا تکیه‌گاه‌ها، نوع و ساختار شیشه مصرفی و همچنین نحوه اجرا آن بستگی دارد.

انتخاب مقطع صحیح و مناسب برای لامل به عنوان اولین اقدام در تعیین قیمت کرتین وال در نظر گرفته می‌شود. این کار با بررسی ارتفاع کار، فشار باد منطقه و تقسیم‌بندی فاصله میان لامل‌های عمودی و افقی انجام خواهد شد.

پس از آن نیز با بررسی نحوه قرارگیری ساپورت‌ها و تعداد آنها می‌توان ممان اینرسی موردنیاز جهت مقطع پروفیل را محاسبه و با توجه به آن، لامل مناسب پروژه را انتخاب کرد.

به طور کلی، لامل‌ها دارای مقاطع مختلفی هستند که از طول ۵ سانتی‌متر شروع می‌شوند و ممان اینرسی هریک از آنها نیز مشخص است.

بدیهی است که هرچه مقطع لامل کوچک‌تر باشد، وزن کمتری دارد. به دنبال آن نیز هزینه پروژه پایین‌تر خواهد بود. برعکس این امر نیز صادق است و در پروژه‌هایی که به لامل‌های بزرگ‌تری نیاز دارند تا ممان بیشتری داشته باشند، هزینه افزایش پیدا می‌کند.

نوع شیشه (فریم لس یا فیس کپ) و همچنین ساختار و ابعاد آن نیز یکی دیگر از عوامل موثر بر قیمت نهایی است.

در پروژه‌هایی که مدول‌بندی کرتین وال دارای عرض و ارتفاع زیادی است، هزینه شیشه آنها افزایش پیدا می‌کند. از این رو نمی‌توان قیمت دقیقی را به عنوان هزینه نصب و اجرا اعلام کنیم. زیرا هزینه نمای شیشه‌ای در هر پروژه با توجه به نوع معماری، سازه و طرح نمای آن متفاوت است.

برای تخمین قیمت دقیق و هزینه پروژه خود می توانید با مشاوران شرکت آرمن طرح و نما تماس بگیرید.

سیستم لامل کرتین وال

سیستم لامل بخشی از نمای کرتین وال است که بسیار قابل توجه و بسیار مهم است. در واقع اصطلاح لامل به استراکچر های آلومینیومی در بخش شاسی کشی نما اطلاق می شود که به صورت افقی و عمودی روی نمای شیشه ای ساختمان قرار می گیرد تا از شیشه ها نگهداری کند. علاوه بر نگهداری شیشه، لامل ها عمدتا در حمایت از وزن مرده نمای شیشه ای نیز نقش خوبی دارند.

نمای لامل یا همان نمای کرتین وال زیر مجموعه ای از نماهای خشک می باشد که از پروفیل های آلومینیومی به نام لامل برای شبکه بندی نما و شیشه برای فضای خالی بین لامل ها استفاه می شود.

در نمای کرتین وال، لامل ها به دو شکل عمودی و افقی تقسیم میشوند. لامل های عمودی با نام مولیون (MULLION) و لامل های افقی با نام ترنسم (TRANSOM) نامیده می شوند. تمامی لامل ها دارای شیارهایی از جنس لاستیک EPDM می باشد و به منظور آب بندی نما استفاده می گردد.

لامل کرتین وال
لامل کرتین وال دارای شیارهایی برای آب بندی نما است.
نمای ساختمان مدرن کرتین وال عایق صدا و گرما

Frameless Curtain Wall

نمای شیشه ای کرتین وال فریم لس، بدون خطوط ظاهری نمایان

نمای شیشه ای کرتین وال عایق صدا و گرما

Facecap Curtain
Wall

نمای شیشه ای فیس کپ یا درپوش دار کرتین وال

waterproof-fabric

Curtain Wall Half Face Glass View

نمای کرتین وال مدرن و شیشه ای نیم درپوش دار

building

Curtain Wall glass facade reinforced with steel

نمای شیشه ای كارتین وال تقویت شده با فولاد

نمای خشک کرتین وال شیشه ای

لوله آلومینیوم آنودایز شده و پانل ها با لایه های فلوروپلیمر جایگزین شده است که نوید عمر طولانی آن را می دهد. جریان انرژی از طریق دیوارها، پانل های نمای کرتین وال شیشه ای با مواد عایق مانند ایزوسیانورات ها یا پانل های کارخانه تشکیل شده که درجه های مختلفی از مقاومت حرارتی را از طریق خود پانل فراهم می کنند.

با این حال همان درجه کیفیت عایق باید در سایر اجزای سیستم مانند لوله، مهر و موم و شیشه وجود داشته باشد یا بیش از حد بکار رفته باشد. مقاومت در برابر تراکم و ضریب مقاومت تراکم یاCRF، می تواند عملکرد حرارتی نسبی پنجره ها را با توجه به تراکم پیش بینی کند. هرچه CRF بالاتر باشد، مقاومت آن در برابر تراکم بهتر خواهد بود و یک عامل مهم در طراحی به حساب می آید.

اجرا و نصب سیستم کرتین وال

روش های نصب و اجرا نمای شیشه ای کرتین وال

اجرای نمای کرتین وال

اجرای نمای شیشه ای کرتین وال به طور کلی با استفاده از دو روش زیر انجام می‌شود:

  • روش‌ استیک (Stick)
  • روش‌ یونیتایز (Unitize)

روش‌ استیک (Stick)

روش استیک به عنوان رایج‌ترین نحوه نصب و اجرای کرتین وال شناخته می‌شود. در این روش، تمامی اجزا و عناصر تشکیل دهنده نما در محل ساختمان، برش داده و مونتاژ می‌شوند و به صورت جداگانه روی بدنه ساختمان نصب خواهند شد.

پس از آن نیز شیشه‌ها در فریم‌های آلومینیومی قرار داده می‌شوند تا اجرای پروژه به اتمام برسد و به طور کامل نصب شود. روش استیک به دلیل قیمت مناسب و اقتصادی در اکثر پروژه‌ها توسط کارفرمایان انتخاب می‌شود.

نصب نمای کرتین وال

روش یونیتایز (Unitize)

در این روش تمامی قطعات و اجزا قبلا آماده شده‌اند. همچنین کلیه مراحل آماده‌سازی آنها همچون اندازه‌گیری، برشکاری، مونتاژ، نصب یراق آلات و حتی شیشه‌های آن در کارخانه انجام شده است. کرتین وال در روش یونیتایز به صورت پیش ساخته به محل پروژه منتقل می‌شود. البته هزینه اجرای آن در مقایسه با روش استیک کمی بالاتر است. به همین دلیل، کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این سیستم دارای یک کانال اختصاصی برای قرارگیری یک صفحه لعابی، یک لنگر یا قسمت دسترسی به طاقچه برای محکم کردن آستانه به یک دال بتونی یا دیواره دال ریخته شده به سمت داخلی آستانه و یک سیم کشی است.

کرتین وال یونیتایز

بخشی توسط آستانه و بخشی با پوشش سیم برای پنهان کردن کابل های برق و سیم کشی مخابرات تعریف شده است. پوشش سیم نیز ممکن است شامل وسایل خروجی یا شاخه هایی باشد که در یک رابطه طولی مرتب شده اند.

مزایا و معایب کرتین وال

کرتین وال یک ساختار کاملا مجزا از بدنه اصلی ساختمان است که هیچ فشار و بار اضافه‌ای را به آن تحمیل نمی‌کند و در نتیجه، تاثیری بر سازه ساختمان نخواهد داشت. این نمای شیشه‌ای مانند هر نمای دیگری همچون آجری، سنگی یا سیمانی دارای مزایا و معایبی است که پیش از انتخاب و سفارش باید از آنها مطلع باشید.

مزایا:

از مهم‌ترین مزایای نصب این سیستم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

توانایی تحمل وزن خود

همانطور که اشاره کردیم، کرتین وال می‌تواند وزن خود و هر بار اضافی همچون باد یا زلزله که به آن تحمیل می‌شود را به راحتی تحمل کند و هیچ فشاری به بدنه اصلی ساختمان وارد نکند.

نورگیری طبیعی بیشتر در مقایسه با سایر نماها

مواد اولیه تشکیل دهنده این سازه به دلیل وزن سبک و ساختار شیشه‌ای، نور طبیعی زیادی را در طول روز به داخل ساختمان وارد می‌کنند. همین موضوع سبب می‌شود تا محیط داخلی ساختمان، بزرگ‌تر و دلباز‌تر به نظر برسد.

عایق حرارتی و صوتی

یکی دیگر از مزایای چشمگیر کرتین وال، قابلیت عایق صوتی و حرارتی آن است که مانع ورود صداهای مزاحم محیط اطراف و همچنین سرما و رطوبت به داخل ساختمان می‌شود. در مقایسه با سایر اجزای ساختمان، آلومینیوم دارای ضریب انتقال حرارت بالایی است که باعث می‌شود رسانای بسیار خوبی برای گرما باشد.

این سازه در واقع مانند یک پنجره دو یا سه جداره قوی عمل می‌کند و یک لایه محافظ میان محیط خارجی و داخل ساختمان در نظر گرفته می‌شود. این ویژگی نه تنها مصرف انرژی جهت گرمایش و سرمایش را کاهش می‌دهد، بلکه به پایداری کلی ساختمان نیز کمک می‌کند.

جذابیت بصری

امروزه اکثر ساختمان‌های تجاری دارای نمای شیشه ای کرتین وال هستند. همین امر آنها را از سایر ساختمان‌ها متمایز می‌سازد و جذابیت و جلوه بصری خاصی نیز به مجتمع‌های تجارری می‌بخشد. امکان سفارشی سازی این سیستم بر اساس نیاز و سلیقه مشتریان همچون استفاده از جنس‌های مختلف شیشه، الگوها و رنگ‌های مختلف، این نمای شیشه ای جذاب را در سال‌های اخیر به گزینه اول بسیاری از کارفرمایان و مهندسان تبدیل کرده است.

نصب راحت و آسان

این سیستم در صورت نصب به روش استیک (به صورت پیش ساخته) بسیار سریع و آسان اجرا می‌شود و به زمان زیادی برای نصب احتیاج ندارد.

معایب:

نمای شیشه ای کرتین وال علاوه بر مزایای قابل توجه، دارای معایبی نیز هست که برخی از آنها شامل:

چالش‌های تعمیر و نگهداری

علیرغم آنکه این نما دارای جلوه بصری جذابی و خاصی است، اما به نگهداری منظم نیاز دارد تا جذابیت و ظاهر زیبای آن حفظ شود. گرد و غبار و آلاینده‌های محیطی روی سطح شیشه کرتین وال جمع می‌شوند و باید به صورت مکرر تمیز شوند. علاوه بر این، تعمیر پانل‌های شیشه‌ای آسیب‌دیده یا درزگیرها به خصوص در ساختمان‌های مرتفع نیز ممکن است کمی پیچیده و گران باشد.

امکان نشت آب و رطوبت

برای جلوگیری از نشت آب به داخل ساختمان، آب‌بندی ضد آب در کرتین وال بسیار مهم است. نصب نامناسب یا قدیمی شدن درزگیرها منجر به نفوذ آب به داخل ساختمان می‌شود. همچنین به طور بالقوه باعث آسیب به فضاهای داخلی و به خطر افتادن یکپارچگی ساختاری ساختمان خواهد شد. از این رو، بررسی و نگهداری منظم از نمای شیشه‌ای برای کاهش بروز این مشکل از اهمیت بالایی برخوردار است و ممکن است برای برخی افراد دشوار و زمان‌بر باشد.  

هزینه نسبتا بالا

هزینه نصب و اجرای اصولی کرتین وال معمولا بالاتر از سایر نماهای ساختمانی است. مواد اولیه باکیفیت، تخصص مهندس و نصب تخصصی می‌تواند باعث افزایش هزینه کلی پروژه شود.

به عنوان مثال، سیستم هایی که با روش استیک ساخته می‌شوند، به زمان زیادی برای مونتاژ نیاز دارند و عملکرد آنها به کیفیت نصب بستگی دارد. این نوع که از قاب‌های مونتاژ شده در کارخانه ساخته می‌شوند، زمان و هزینه نصب را کاهش می‌دهند اما هزینه‌ها حمل و نقل و ذخیره سازی بعضا بالایی دارند.

سبک معماری نمای شیشه ای کرتین وال

به طور کلی می توان گفت که این سبک معماری امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است و به عنوان یکی از مهم ترین شیوه های معماری شناخته می شود. این سبک معماری را می توان یکی از موارد بسیار مورد نیاز در دنیای امروز دانست و ما می توانیم با استفاده از این سبک در ساختمان های مدرن بلند مرتبه، وزن سازه را تا حد زیادی کاهش دهیم.

نمای شیشه ای کرتین وال تقویت شده با فولاد

با استفاده از این شیشه می توانیم فشارهای جانبی وارده را به حداقل برسانیم و استحکام در این نمونه نما بیشتر از آن چیزی که تصور می کنید می شود. با استفاده از این روش می توانیم انتظار داشته باشیم که نمای شیشه ای در این مدل بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

نمای کرتین وال تقویت شده با فولاد
این نمای کرتین وال مقاومت بیشتری دارد به همین دلیل از استقبال خوبی برخوردار بوده است

کرتین وال عنکبوتی یا اسپایدر در اجرای نمای شیشه ای ساختمان

شفافیت و روشنایی از جنبه های اصلی نمای شیشه اسپایدر است. لعاب در این سیستم با استفاده از انواع اتصالات به صورت عمودی یا افقی بر روی سازه اصلی ثابت می شود. سازه اصلی ممکن است بر اساس نیاز پروژه از فولاد رنگ شده، فولاد ضد زنگ یا آلومینیوم ساخته شود. 

اجرای نمای شیشه ای ساختمان در این سیستم با طراحی واضح و مبتنی بر نقاط ثابت فولاد ضد زنگ و طراحی معماری پیشرفته به دست می آید. شیشه های تک یا دو جداره ممکن است با ضخامت محاسبه شده مطابق با استاندارد اروپا اتخاذ شوند. نمای شیشه اسپایدر یک راه حل مدرن برای مجموعه های شیشه ای پیچ و مهره بیرونی است که شیشه ها را با استفاده از ثابت کننده های نقطه ای با یک ساختار پشتیبانی محکم می کند.

در کنار شیشه اسپایدر تثبیت کننده های فولاد ضد زنگ درجه یک برای جذب تمام بارهای استاتیکی و دینامیکی یعنی وزن زیاد شیشه، مقاومت در برابر باد، بار برف و انبساط دیفرانسیل به دلیل اختلاف دما و توزیع آنها به ساختار پشتیبانی طراحی شده اند. عناصر میانی که بین پیچ و شیشه وارد می شوند این اطمینان را به شما می دهند که انتقال یکنواخت تنش ها در حالی انجام می شود که از لرزش های محلی نیز جلوگیری شود. از دیگر ویژگی های برجسته کرتین وال اسپایدر ضد آب بودن آن است. آرمن در تمامی پروژه های نمای شیشه ای تست آب را اجرا می نماید.

برای اطلاعات بیشتر می توانید به صفحه نمای اسپایدر مراجعه کنید.

نمای اسپایدر
این نما به دلیل نحوه نصبش نمای اسپایدر نامگذاری شده است

نمای کرتین وال دو پوسته

این شیوه از اجرای نمای کرتین وال به دلیل این که میان دو پوسته درونی و بیرونی فاصله وجود دارد، به عنوان نمای دو پوسته شناخته میشود و یکی از منحصر به فرد ترین و زیباترین انواع نمای اجرا شده به شمار می رود.

عملکرد نمای کرتین وال دو پوسته

این نمونه از نمای دو پوسته می تواند عایق بهتری در برابر صدا و حرارت به شمار رود و در واقع به دلیل زیبایی و جذابیتی که دارد بیشتر شناخته می شود. امروزه بیشتر مشتریان این دسته از نما را ترجیح می دهند و در ساختمان های بسیاری از این محصول استفاده می شود

مزایای نمای دو پوسته

  •  سختی زیادی را می تواند تحمل کند (فشار های جانبی باد و زلزله)
  •  از انحرافات سازه جلوگیری و آن را کنترل می کند
  • بارهای جانبی را به خوبی دفع می کند
  •  زیبایی خاصی دارد و باعث جلب توجه مردم می شود
  •  در مقایسه با دیگر نما ها نورگیر بسیار خوبی دارد
نمای دو پوسته
اگر می خواهید به هیچ عنوان اجازه عبور صوت را با هر درجه ای ندهید این نما بهترین گزینه است.

سوالات متداول

تفاوت کرتین وال فیس کپ و فریم لس چیست؟

کرتین وال فیس کپ و فریم لس به لحاظ ساختاری دارای تفاوت‌هایی با یکدیگر هستند که این تفاوت‌ها موجب کاربری متمایز آنها در ساختمان‌سازی شده است.

تفاوت اصلی نمای فریم لس و فیس کپ، شکل ظاهری آنها است. در نمای فیس کپ، المان‌های آلومینیومی عمودی و افقی کار شده در آن قابل مشاهده هستند و مرز شیشه‌ها را از یکدیگر متمایز می‌سازند. اما در نمای فریم لس، المان‌های آلومینیومی بیرونی کاملا حذف شده‌اند و عناصر اصلی زیر شیشه‌ها از بیرون دیده نمی‌شوند.

این ویژگی موجب یکدست بودن شکل ظاهری سیستم مدل فریم لس شده و ظاهر آن را جذاب‌تر می‌کند. از طرفی دیگر، زمان نصب و اجرای نمای فیس کپ بالاتر از نمای فریم لس است. همین ویژگی سبب می‌شود تا در پروژه‌های فوری مورد استفاده قرار گیرد.

آیا این نما پنجره هم دارد؟

درست است که این سازه یک دیوار شیشه‌ای است، اما در میان این دیوارها می توان بازشوهایی مشابه پنجره طراحی کرد که امکان تهویه مناسب محیط داخلی ساختمان نیز فراهم شود. این بازشوها که عموما به سمت خارج از ساختمان باز می‌شوند، دارای دو نوع هستند:

  • بازشو کلنگی: به صورت شیب‌دار در ساختار قرار می‌گیرد
  • پارالل: به صورت موازی با نمای ساختمان باز می‌شود
ساختار سازه کرتین وال شیشه ای
آرمن مجری اجرای نمای کرتین وال

جمع بندی

کرتین وال یا نمای شیشه‌ای با ارائه ترکیبی از ظرافت، زیبایی، انعطاف‌پذیری در طراحی و بهره‌وری انرژی، معماری معاصر را متحول ساخته است. این دیوار پرده دارای مزایای متعددی از جمله تابش نور طبیعی، امکان طراحی خلاقانه و عایق حرارتی و صوتی است. اما چالش‌هایی مانند نگهداری، نظافت و نشت آب را نیز به همراه دارد. در نهایت، تصمیم به نصب و اجرای آن مستلزم بررسی دقیق مزایا و معایب آن است تا بتوانید بهترین مدل و ساختار را متناسب با ساختمان خود انتخاب کنید.

شرکت آرمن طرح و نما با تجربه بسیار در پروژه های بزرگ کشور می تواند بهترین خدمات مشاوره تا اجرا را در این زمینه در اختیار سازندگان عزیز قرار دهد.

پروژه های اخیر

آرمن مجری انواع پروژه های بزرگ و تجاری

Call Now Button