اجرای نمای کامپوزیت

یکی از خدمات شرکت آرمن طرح و نما، اجرای نمای کامپوزیت است که قرار است به آن بپردازیم. پیش از ورود به بحث اصلی بهتر است در مورد ورق های کامپوزیت و کاربرد آن‌ها توضیحاتی را ارائه دهیم.

ورق های کامپوزیت در زمره مصالح ساختمانی مدرن و پیشرفته معماری قرار دارند. این روزها به دلیل کیفیت مناسب این ورق ها و آزادی عمل در اجرای آن‌ها افراد زیادی به استفاده از این مصالح در ساختمان سازی روی می‌آورند.

ورق های کامپوزیت آلومینیومی معمولا ۳ لایه دارند. لایه وسط به صورت پلاستیکی و از جنس پلی اتیلن است‌. دو لایه دیگر نیز آلومینیومی هستند. این محصول در برابر شرایط مختلف استحکام و مقاومت قابل توجهی دارند.

مقاومت بالای آن‌ها در برابر شرایط جوی، اشعه فرابنفش، خوردگی، رنگ پریدگی، شرایط قلیایی و اسیدی و… قابل قبول است. برخلاف سایر مصالح ساختمانی این ورق ها امکان تغییر شکل به فرم دلخواه شما را دارند و از انعطاف پذیری خوبی برخوردار هستند.

فهرست مطالب

نمای کامپوزیت آلومینیومی مدرن

مزیت‌های نمای کامپوزیت

اجرای نمای کامپوزیت همواره مزیت های زیادی دارد. یکی از مزیت های آن وزن سبک این نوع نما است. از طرف دیگر لایه های آلومینیومی و پلی اتیلن در ورق های کامپوزیت میزان مقاومت آن‌ها را به شکل قابل توجهی افزایش می دهند.

بنابراین دیگر نیازی نیست که نگران تغییرات جوی، اشعه خورشید و… باشید. جالب است بدانید که این نوع نما در مقایسه با نمای سنگی طول عمر و دوام بیشتری دارد. زیرا کامپوزیت ها مقاوم تر هستند و دچار یخ زدگی و رطوبت شدید نمی شوند.

ورق های کامپوزیت را می توانید در طرح های مختلفی تهیه و آن‌ها را اجرا کنید. این روش یکی از کم هزینه ترین روش ها برای ایجاد یک نمای فلزی است. اگر بتوانید به درستی این ورق ها را نصب کنید، حتی می توانید از آن ها به عنوان یک عایق حرارتی هم استفاده نمایید.

کامپوزیت ها به دلیل اینکه انعطاف پذیری بالایی دارند، دچار شکستگی نمی شوند. به طور کلی می‌توان آن ها را جزء مصالح امن ساختمانی به شمار آورد.

اجرای ورق های کامپوزیت به صورت خشک انجام می‌شود و به همین دلیل هم دیگر ‌با ریخت و پاش های رایج مواجه نخواهید شد. علاوه بر نما برای طراحی دکوراسیون داخلی فضا، زیر سقف‌‌ها و سایر تاسیسات می توانید از ورق های کامپوزیت به تناسب شرایط استفاده کنید.

به کمک نمای کامپوزیت ارزش فضایی که آن را طراحی کرده‌اید، افزایش پیدا می‌کند‌. از طرف دیگر این ورق ها برای محیط زیست آسیب زا نیستند زیرا تکه های اضافی آن‌ها را می‌توان به سادگی بازیافت کرد.

نمای کامپوزیت آلومینیومی

اجرای نمای کامپوزیت به روش ثابت یا فیکسینگ

برای اجرای نمای کامپوزیت به روش ثابت در مراحل اولیه کار ورق‌ها باید با دستگاه گروه زنی طبق ابعاد مدنظر خم شوند. در مراحل بعدی کار پرچ نبشی ها و براکت ها به ورق های آلومینیومی انجام خواهد شد.

سپس اتصال ورق های کامپوزیت به قوطی های زیرسازی انجام می‌شود.

از این پروفیل ها برای اجرا کردن کمربندی های اصلی زیرسازی استفاده می‌کنیم. در ادامه به منظور ساختن شبکه‌ یکپارچه از آکس بندی‌ها به شکل افقی و عمودی نیز از پروفیل های آهنی مشابه دیگری استفاده خواهیم کرد.

در سیستم ثابت برای نصب کردن ورق های کامپوزیت باید از نبشی های آلومینیومی استفاده نمود. سایر اتصالات آهنی نیز از طریق جوشکاری انجام می‌شوند. از چسب سیلیکون و نوارهای لاستیکی می‌توان به منظور آب بندی سیستم استفاده کرد. مقاومت بالای این چسب ها موجب دوام پانل های آلومینیومی خواهد شد.

ساختار اجرای نمای کامپوزیت به روش فیکسینگ یا ثابت

نکته‌ دیگری که در اینجا باید به آن اشاره کنیم استفاده از لاستیک دی الکتریکال در سیستم ثابت با زیرسازی آلومینیومی است. استفاده از لاستیک دی الکتریکال باعث می‌شود تا از خوردگی مابین آهن و آلومینیوم جلوگیری به عمل آید.

بعد از درزبندی، سازه شما یک عایق بندی مناسب نیز خواهد داشت. این کار با پر کردن درزهای بین پانل ها انجام می‌شود.

اجرای نمای ثابت به روش فیکسینگ یا ثابت ظرافت ها و نکاتی دارد که به آن ها خواهیم پرداخت. استفاده از این روش موجب می‌شود تا سرعت اجرای کار افزایش پیدا کند. از نظر اقتصادی هم این روش به صرفه محسوب می‌شود‌.

پانل ها را می‌توان در طرح ها و رنگ های مختلفی اجرا کرد و در مواقع دلخواه آن‌ها را به راحتی تعویض نمود. اجرای نمای کامپوزیت به روش ثابت باعث می‌شود تا به سازه‌ پشت پانل ها نیز به راحتی دسترسی داشته باشید.

اجرای نمای کامپوزیت به روش هنگینگ یا ریلی

در این قسمت از نوشتار به بررسی اجرای نمای کامپوزیت به روش هنگینگ می پردازیم. روش هنگینگ یا ریلی در اجرای کامپوزیت یکی از روش های مقاوم و زیبا است که مزیت های زیادی نسبت به سایر روش‌ها دارد.

در این روش چینش پانل های کامپوزیت به شکل ریلی و در کنار همدیگر است. این روش کمی تخصصی تر از سایر روش ها است و به همین جهت هم در پروژه های خیلی بزرگ تجاری، مسکونی و اداری از آن استفاده می‌شود. برای اینکه کیفیت نهایی کار بالا باشد لازم است که به نحوه‌ نصب و ابعاد پروفیل های استفاده شده توجه ویژه شود. روش هنگینگ که جزء روش های مکانیکی به شمار می‌رود از استاندارد ترین روش ها برای اجرای این نما است.

برای اجرایی کردن این روش پیش از هر چیز باید زیرسازی های کافی انجام شود‌. در ابتدا نیاز به نقشه های از پیش طراحی شده است. این نقشه ها موجب می‌شوند تا ابعاد، تعداد و تقسیم بندی‌ پانل ها معین شده و اتصالات مطابق نقشه انجام شوند. برای انجام عملیات زیرسازی باید به فلزی یا بتنی بودن ساختمان ها توجه نمود. اگر قرار باشد که ساختمان سازه فلزی زیرسازی شود، از شیوه مستقیم استفاده خواهد شد‌.

در ساختمان های بتنی هم از پلیت های کوبیده شده بر روی سازه های بتنی استفاده می‌شود‌. در این حالت بعد از کوبیدن پلیت ها روی سازه های بتنی، دستک ها به آن جوش داده می شوند‌.

اجرای نمای کامپوزیت ساختمان با روش هنگینگ یا ریلی
ساختار اجرای نمای کامپوزیت با روش هنگینگ یا ریلی

مزایا و معایب استفاده از روش هنگینگ یا ریلی

به کمک روش ریلی یا هنگینگ درزبندی به شکل مکانیکال انجام خواهد شد. همچنین بعد از نصب امکان تعویض نیز وجود دارد.

در این روش یک عایق حرارتی هم برای سازه خود خواهید داشت. همچنین نمای کامپوزیتی که از این طریق اجرا شود در برابر زلزله نیز مقاومت کافی دارد. در کنار مزیت‌هایی که برای این روش بیان کردیم، معایبی هم قابل ذکر هستند.

متاسفانه هزینه اجرای نمای کامپوزیت به صورت ریلی نسبت به سایر روش ها بیشتر است. بعلاوه برای اجرای نما به این شیوه لازم است تا از یک تیم تخصصی با تجربه کمک بگیرید. با توجه به ظرافت بیشتر روش ریلی سرعت انجام کار نیز پایین تر از روش های دیگر است.

اجرای نمای کامپوزیت به روش فیکس ریلینگ

فیکس ریلینگ روش دیگر اجرای نمای کامپوزیت است. همان طور که از اسم این روش مشخص است، از ترکیب دو روش ثابت و هنگینگ یا ریلینگ برای اجرای نمای کامپوزیت در این حالت استفاده می‌شود‌. به کمک این روش بار مرده کمتری به سازه شما وارد خواهد شد. زیرا این روش اجرایی در مقایسه با سایر روش ها سبک‌تر است. می‌توان این روش را در ساختمان هایی که قابلیت نصب نمای خشک دارند، اجرا نمود. سرعت و مقاومت اجرای نمای کامپوزیت به کمک این روش قابل توجه است.

مقاومت روش فیکس ریلینگ در برابر زلزله نسبت به روش ثابت بیشتر است. در این روش قرارگیری ورق‌های کامپوزیت بر روی ریل ها به صورت افقی خواهد بود. استفاده از پیچ و پرچ برای ثابت کردن قسمت بالا و پایین هم مثل روش ثابت انجام می‌شود‌. در روش فیکس ریلینگ از آلومینیوم به جای پروفیل های آهنی استفاده می‌شود. همین مسئله هم باعث می‌شود تا سازه سبک تر شود.‌

قیمت اجرای نمای کامپوزیت به روش فیکس ریلینگ به عوامل مختلفی نظیر ابعاد پروفیل‌ و قوطی، رنگ و طرح کامپوزیت، برند و… وابسته است. به دلیل استفاده از پروفیل های آلومینیومی در این روش باید هزینه بیشتری پرداخت نمایید.

تفاوت های روش ثابت (فیکسینگ) و هنگینگ (ریلی)

اجرای نمای کامپوزیت به روش هنگینگ یا ریلی در مقایسه با روش ثابت تفاوت هایی دارد. معمولا روش هنگینگ نسبت به روش فیکسینگ هزینه بیشتری برای اجرا دارد. دوام و مقاومت این روش نیز بیشتر از روش ثابت است.

در روش ثابت یا فیکسینگ از تسمه ها یا چسب های پلی یورتان به منظور آب بندی استفاده می‌شود. در حالی که در روش هنگینگ یا ریلی کار آب بندی توسط ناودانی است. پانل های کامپوزیت در روش ریلی یا هنگینگ مقاومت خوبی در مقابل زلزله دارند. اما در روش ثابت پانل های کامپوزیت ثابت هستند، به همین جهت هم در مقابل زلزله تخریب پذیرتر می باشند.

ترکیب شیشه و پانل های آلومینیوم در ساختمان

اجرای نمای کامپوزیت به روش اچ اند ال

اجرای نمای کامپوزیت به روش اچ اند ال فقط در ایران انجام می‌شود. زیرا در کشور خودمان ابداع شده و از استانداردهای جهانی بی‌بهره است‌. این روش رواج زیادی در داخل کشور دارد که به بررسی آن می‌پردازیم. این شیوه استحکام و عایق بندی کافی ندارد.

به همین جهت از دوام پایینی هم برخوردار است‌. برای اجرای نما به شیوه اچ و ال ابتدا عملیات مربوط به زیرسازی انجام می‌شود. زیرسازی در این روش به زیرسازی در روش ثابت یا فیکسینگ شبیه است‌. اما تفاوت ظریفی نیز مابین این‌ها وجود دارد.

در روش اچ  و ال بدون اینکه برش و خمی در ورق های آلومینیومی به وجود بیاید، قرارگیری ورق های کامپوزیت بر روی سازه‌های پشتیبانی به صورت‌ مستقیم انجام می‌شود. همچنین برای ادامه کار به نبشی های اچ و ال احتیاج است‌.

برای وسط ورق های کامپوزیت از نبشی های اچ شکل و برای کناره ها از نبشی های ال شکل استفاده می‌شود. بعلاوه در گوشه‌ها و کنج‌های دیوار هم باید از نبشی‌های وی شکل استفاده نمود. از این طریق ورق های کامپوزیت علاوه بر اینکه در کنار هم نصب می‌شوند، نقش درزگیر را هم دارند.

مزایا و معایب روش اچ اند ال

استفاده از هر روشی برای اجرای نمای کامپوزیت ممکن است مزایا و معایب خاص خودش را داشته باشد. روش اچ وال هم از این قاعده مستثنی نیست. درست است که این روش از استانداردهای جهانی برخوردار نیست، اما مزیت هایی دارد‌.

برای مثال هزینه اجرای آن کاملا مناسب است. از طرف دیگر برای اجرای نما نیازی به صرف زمان طولانی نیست. زیرا فرایند کار سرعت مناسبی دارد. همچنین به کمک این شیوه امکان استفاده از نبشی ها در تنوعی از رنگ ها وجود دارد.

با این حال معایب این روش بیشتر از مزیت های آن است. مثلا در زمان وزش باد و طوفان چون پانل‌ها به خوبی فیکس نمی‌شوند، سروصدای زیادی تولید می‌شود. بعد از نصب نیز امکان تعویض پانل‌ها وجود ندارد. در این روش آب بندی انجام نمی‌شود.

اگر ابعاد پانل‌های کامپوزیت بزرگ باشد، ظاهر پانل ها غیر هموار خواهد شد. در واقع چون نبشی ها از درزها بیرون می زنند، شکل کار یکنواخت و زیبا نمی‌‌شود. به طور کلی این روش مقاومت زیادی ندارد و بهتر است در پروژه های بزرگ از روش های دیگری استفاده شود.

معرفی روش‌های آب بندی نماهای کامپوزیت

آب بندی در نصب نمای کامپوزیت ممکن است به سه شیوه انجام پذیرد.

روش اول روش تسمه‌ای است. در این حالت در شیار بین ورق ها تسمه های هم جنس با ورق ها قرار داده می‌شوند. در نهایت نیز چسباندن آن ها به کمک چسب پلی یورتان انجام خواهد شد.

روش دوم درزبندی است که به کمک چسب سیلیکونی، نوار درزگیر در شیارهای مابین ورق ها چسبانده می‌شود.

آب بندی نمای کامپوزیت در حالت دیگری نیز قابل تصور است که روش چسب و فوم نام دارد. در این شیوه از آب بندی بعد از قرارگیری فوم، چسب سیلیکونی را داخل شیارها تزریق می‌کنند. البته جا دارد این نکته را ذکر کنیم که انتخاب چسب با توجه به رنگ ورق کامپوزیت نیز امکان پذیر است.

Call Now Button